Adakah Anda Ditipu Links Exchange di Laman Web?

Learn how to AMP'd your blog with valid AMP HTML Blogger theme framework. Visit Blogr-AMP Theme and AMPaction Theme. No 3rd party application. Compatible with published posts. Quick in search & on any devices.
Tingkat Page Rank PR anda bersama Google dan enjin carian?. Anda ditipu links exchange oleh laman-laman tidak ber-page rank tinggi dengan berbagai kaedah membina pautan?

Hari ini kami ingin senaraikan beberapa laman web yang anda boleh submit website atau blog anda dengan percuma  untuk mendapatkan link back yang sahih dengan menggunakan kaedah "reciprocal links". Dengan lain kata, anda masukkan link website tersebut pada website/blog anda dan anda akan mendapat link balik dari web site yang anda daftarkan itu dengan percuma.

Jika anda baru dalam dunia web dan ingin meningkatkan kewujudan website atau blog anda bolehlah mencuba. Sahabat-sahabat kami telah mencuba dan berjaya meningkatkan pengunjung dan mudah dikesan oleh enjin carian utama.

Untuk rekod, setelah anda memperoleh pautan tersebut, robot-robot enjin carian akan mengambil masa sedikit untuk crawl dan mengesan pautan, maka anda boleh udate pautan anda dari masa kesemasa.Berikut adalah 23 laman web / blog / direktori yang boleh anda peroleh pautan secara percuma. Laman web tersebut disahkan selamat oleh enjin carian utama kerana “kontennya bersifat kekeluargaan" (family contents) dan bukannya disenaraikan sebagai laman pengumpul pautan (link farming)


 1. http://www.247webdirectory.com/
 2. http://www.a1webdirectory.org/
 3. http://agaccess.com/
 4. http://www.activesearchresults.com/addwebsite.php
 5. http://www.aweber.com/
 6. http://www.businessseek.biz/
 7. http://www.ongsono.com/check_backlinks.htm
 8. http://www.directoryofrecruiters.com/
 9. http://entireweb.com/
 10. http://www.exactseek.com/
 11. http://ezinearticles.com/
 12. http://freewebmonitoring.com/
 13. http://nline.htmlvalidator.com/
 14. http://internetseer.com/
 15. http://linkcentre.com/
 16. http://newbie2webdesigner.com/
 17. http://www.ongsono.com/
 18. http://www.pingomatic.info/
 19. http://seo-news.com/
 20. http://www.somuch.com/
 21. http://www.sonicrun.com/
 22. http://www.webcrawler.com/
 23. http://whatuseek.com/


Untuk rekod, senarai laman web diatas mempunyai berbagai kaedah dan tata atur untuk memperoleh pautan link percuma. Sila baca dengan teliti sebelum anda membuat permohonan untuk exchange link.

Kesemua laman tersebut adalah selamat dan mempunyai berbagai Page Rank (Google PR). Di-ingatkan juga, pautan sahaja tidak memadai untuk menambah PR dan trafik ke laman web/blog anda. Banyak lagi kaedah SEO yang boleh laksanakan dan boleh dirujuk di artikel blog kami.

Jangan lupa pula untuk sahkan (verify) dan submit web/blog anda pada google dan bing. Selamat mencuba.
New shopping cart widget for Blogger blogs -- transform your blog & sell products using your blog posts instantly! Visit Add Shopping Cart Widget Page to learn more.

Interesting Related to this Topic at Irsah inDesigns Blog

Got It!

Data submitted via comments collected & stored by the respective providers.

Read our Privacy Policy to learn more on data management & protection.

DISQUS With Us!